KEPPIHEVOSET

Keppihevonen tunnetaan myös nimellä keppari. Ruotsiksi käpphäst ja englanniksi hobbyhorse tai stick horse.

 

Keppihevonen oli aikaisemmin tuttu lelu lasten leikeissä mutta vuoden 2000-alusta lähtien siitä on kasvanut suosittu harrastusmuoto lasten ja nuorten joukossa. Suomessa keppariharrastajia oli vuonna 2017 arviolta jo 10 000 ja joukko on kasvanut vuosi vuodelta, myös maailmanlaajuisesti.  

 

Keppihevosia voi tehdä kankaasta tai vanhasta sukasta itse tai ostaa. Keppihevosen lisäksi olennainen osa harrastusta on keppihevosen varusteet, kuten realistiset suitset kuolaimineen sekä riimut ja loimet. Guldhoven keppihevoset tehdään mahdollisimman realistisen näköisiksi väritykseltään ja olemukseltaan. Myös varusteiden realistisuuteen panostetaan.


 

Keppariharrastus

 

Keppihevosharrastukseen kuuluu keppihevosen hoidon lisäksi esteratsastus kentällä ja maastossa sekä kouluratsastus. Harrastajat pitävät myös valmennuksia, kisoja ja tunteja.

 

Keppareille pidetään myös SM-kisoja ne on kerran vuodessa jossain päin Suomea. Ensimmäiset SM-kisat oli Oulussa vuonna 2012. Seuraavat keppihevosten SM-kisat pidetään Seinäjoella 13.6.2020. Tämän lisäksi pidetään muitakin kisoja ympäri maata. Kisoissa on yleensä esteluokkia, koululuokkia ja maastoeste luokkia. Kisoissa voi olla myös näyttely ja mestaruuskilpailut.