Keppihevosen valintaopas

Keppihevonen tulee olla omistajalleen sopiva niin värin, ulkomuodon kuin myös koon suhteen. Meillä on laaja valikoima keppihevosia ja -poneja, josta uskomme että jokainen keppihevosharrastaja löytää itselleen sopivan ratsastuskaverin.

 

Tässä joitain vinkkejä oikean kepparin valintaan:

Keppihevonen ja keppiponi.JPG
Keppihevonen vai keppiponi?

Ensimmäinen tärkeä askel kepparin valinnassa on määritellä minkä kokoisen kepparin haluaa. Meidän verkkokaupasta löytyy isompaa keppihevosta ja pienempää keppiponia.

Keppihevosen pää mahtuu A3 paperiarkille. Keppihevonen on oiva kaveri sinulle, joka haluat hoitaa ja puuhastella kepparin kanssa muutakin kuin estehyppelyä, vaikka kyllä tämä kaveri siihenkin soveltuu. 

Keppihevonen_A3.JPG

Keppiponin pää mahtuu A4 paperiarkille. Se on pieni ja kevyt minikeppari ja keppihevosta huomattavasti pienempi. Keppiponi soveltuu eteenkin estehyppelyyn ja kovaan menoon, jolloin keppihevosen pieni koko ja keveys on valttia. 

Keppiponi_A4.JPG
Kepparin väri?

Meiltä löydät laajan valikoiman erivärisiä keppareita. Keppihevoset ovat valmistettu lyhytnukkaisesta karvakankaasta tukikangasta käyttäen. 

Keppareiden merkit on ommeltu kankaan päälle käsin. 

Valkoiset ja vaaleat kepparit ovat luonnollisesti herkempiä likaantumaan, kun taas tummassa kankaassa helpommin näkyy irtopöly. Mikäli meno on kova säällä kuin säällä niin suosittelemme esimerkiksi vaaleanruskeaa keppihevosta vaalealla harjalla.

Joillakin keppihevosilla on maalattuja  tummennoksia. Nämä kuluvat käytössä. Värjätyt kepparit ovat myös arempia kosteudelle.

Guldhoven_keppihevonen_kärpäskimo_B.JPG
Guldhoven_keppihevonen_vaaleanruskea_vaa

Onnea keppikaverin valintaan!